esmaspäev, 23. veebruar 2015

Õppematerjalide koostamise vahendid

ÕPPEMATERJALIDE KOOSTAMISE VAHENDID

Seekord õnnestus mul koguni kaks kodutööd ära teha ja ka kahte autorvahendit katsetada. Need olid Xerte ja Udutu. Viimasega teostatud kodutöö jõudis ka lõppfaasi ehk sai valmis. Xerte näol on tegemist  väga sümpaatse vahendiga, kuid mingil põhjusel tekkisid tehnilised takerdused - näiteks muusikanäidete ja Learningapps´i testide vistutamisega, samuti ei tulnud zip-failiks pakkimisest midagi välja. Udutu puhul jälle need olulised aspektid õnnestusid. Ahjaa, Xerte puhul oli veel selline pisiasi - kui ma just millestki valesti aru ei saanud - et teksti ei saa väga töödelda, kuid õppematerjalide puhul on see nüanss väga oluline.
Varasemalt olen kokku puutunud veel CourseLab´iga, kuid ka siin tekkisid probleemid valmis töö kokkupakkimisega. Sisuliselt on CourseLab parim, mida mul katsetada on õnnestunud.

Õigupoolest ei ole vahendite plusside-miinuste kokkuarvamine sugugi lihtne ja oleneb sellest, mis sorti on edastatav õppematerjal. Näiteks on muusikaloo ja noodikirja õppematerjalide esitlemiseks vajalikud üsna erinevad tehnilised funktsioonid.
Samuti ei saa ma end pidada eksperdiks, kui olen ühe autorvahenditega valmis teinud vaid ühe didaktiliselt äärmiselt lihtsa õppematerjali lootuses, et jõuan edaspidi rohkem programmi olemusse süveneda:).

Udutu plussiks pean nii sisemist kui välist kujundust. Sisemise kujunduse all pean silmas, et mul ei läinud väga palju aega selle tööpõhimõtetest arusaamisele ja juhendite uurimisele. Ehk nagu kiidab ka kiri, mille Udutu-tiim  mulle saatis - Udutu on hõlpsalt kasutatav ja tegevuskäik on intuitiivselt tuletatav.
Ka valmisprodukt jätab sümpaatse mulje. Õigupoolest jõudsin sellele järeldusele juba Inge tööd uurides ja selle põhjal lõpuliisk Udule langeski.

Kui kõik valmis sai, siis lubasin endale pühalikult, et edaspidi teen enne uue vahendiga tööle hakkamist kindlaks, kas minu jõud tehnikapoolest ikka üle käib...Aga samas - erinevaid vahendeid on ka tore tunda, annab parema üldpildi.

Minu kodutöö Vanamuusika asub SIIN.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Väga hea ja korralik õppematerjal, mis sa kokku suutsid panna. Mulle tundubki, et väga palju disainile ja muule iluvidinatele ei saa suurt rõhku pöörata. Pean kindlasti ära proovima Udutu, et saada sellest mingi aimdus. Hea töö!